Concursul NEXTLAB.TECH desfășurat în perioada

februarie - decembrie 2020

NEXTLAB.TECH este cel mai mare concurs de robotică din România destinat elevilor din clasele III-IX.

Obiectivul concursului a fost de a atrage cât mai mulți copii să învețe să construiască și să programeze roboți. Anul acesta s-au înscris 33 000 de elevi din toată țara, din peste 250 de unități școlare inclusiv palate și cluburi ale copiilor. Educația și pregătirea pentru acest concurs a fost una multidisciplinară ( informatică-electronică- mecanică).

Concursul cuprinde trei faze. Prima fază e bazată pe roboți virtuali și este 100% online! După prima fază au rămas în concurs 4800 de elevi.

Calificarea din faza I în faza II se face pe baza unui test online. La sfârșitul fazei a II-a au rămas în concurs 1400 de elevi. Faza a III-a a concursului presupune construirea unui robot fizic, pe baza unui kit primit de la organizatori sau achiziționat de doritori. Organizatorii au furnizat câte un kit gratuit - hardware necesar pentru primii 500 de elevi, printre care s-au numărat și trei echipe ale Palatului Național al Copiilor- București.

Anul acesta, finala concursului de robotică Nextlab.Tech s-a desfășurat online.

In data de 28 ianuarie a avut loc festivitatea de anunțate a primilor 100 de elevi Robocampioni a ediției 2020 a acestui concurs.

Echipa de participanți a fost alcătuită din Marian Enache, Tudor Dăian, Dragoș Nicolae Drăgan, Maria Miron, Ioana Miron sub îndrumarea prof. Iuliana Mustață.

Clasamentul pe unități de învățământ și individual pe echipe participante de elevi poate fi accesat prin linkurile atașate.

Ținând cont că este prima participare, rezultatele foarte bune obținute de elevii de la Palatul Național al Copiilor București, respectiv locul 68 și 71 dintr-un număr de 33000 de elevi, demonstrează tendințele actuale ale generațiilor de copii de a se implica tot mai mult in abordarea tehnologiei viitorului. De asemenea locul 39, al PNC este impărțit cu alte școli din țară, care au avut in finală câte două echipe participante.

         TOP 100 elevi ROBOCAMPIONI ai Romaniei

         TOP SCOLI ROBOCAMPIOANE

         TOP 250 elevi

Cele 2 linkuri cu filmuletele

http://s.go.ro/7qdfwrqv

http://s.go.ro/yh3mawqs

Diploma