Despre noi

PREZENTARE

Cercul de Ceramica – Arta Decorativa desfasurat in cadrul Palatului National al Copiilor isi propune in primul rand sa favorizeze dezvoltarea gandirii si atentiei asupra detaliilor, sa stimuleze creativitatea si spontaneitatea, sa dezvolte abilitatile de relationare ale copiilor si nu in ultimul rand cele senzoriale prin modelajul cu lut.

Cursul de Ceramica urmareste o programa si o planificare a orelor, pentru o cat mai buna intelegere a procesului de creatie si dezvoltare a abilitatilor de lucru cu lutul.

ORGANIZARE

Cercul se desfasoara saptamanal, cu copii de varste cuprinse intre 6 si 16 ani, iar grupele sunt formate, in principiu, tinand seama de varsta si abilitatile lor. Dar pentru ca acest lucru nu este intotdeauna posibil, profesorul va lucra cu fiecare in parte tinand cont de critreiile amintite. Durata cursurilor poate fi de una sau doua ore, in functie de varsta copiilor.

DESFASURAREA ACTIVITATII

Copiii vor lucra tematic sau vor crea liber diferite forme plastice din lut natural, sub indrumarea profesorului. Dupa uscare, formele vor fi slefuite de ei, daca este cazul, iar arderea acestora va fi efectuata de catre profesorul coordonator. Dupa prima ardere a lutului, anumite serii de lucrari vor fi pictate de catre copii cu glazuri, culori speciale pentru ceramica, ce necesita o a doua ardere pentru a capata aspectul smaltuit. Lucrarile finale vor putea fi pastrate de catre copii doar cu acordul profesorului. Cele selectate vor ramane in atelier pentru viitoare expozitii sau posibile concursuri. Acest proces dureaza de obicei aproximativ trei saptamani pana cand obiectul va fi finalizat. Avem la dispozitie un atelier propice desfasurarii activitatilor de ceramica (unelte pentru modelaj, roata olarului, cuptor electric, s.a.), insa materiatele de lucru vor fi achizitionate de catre parinti.

Pentru anul scolar 2018-2019, inscrierile incep din data de 17 septembrie, de luni pana vineri intre orele 09.00 - 19.00, iar sambata intre orele 09.00 - 14.00. Inscrierea se poate pierde daca parintii sau reprezentantii copiilor nu se prezinta la prima intalnire cu profesorul, unde se va stabili orarul exact si detaliile privind desfasurarea cursului.

Prof. Daniela Cățoi

 

 

Galerie Foto

Contact

Prof. Daniela Cățoi

Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.