Despre noi

         Dragi iepuraşi ronţăitori de Bandă Desenată, Suntem desparţiţi de atâta timp de un duşman invizibil şi perfid! Încercăm fiecare dintre noi să ne ferim de pericol, aşa cum am învăţat de la părinţi sau  din comunicatele ce ne bombardează în fiecare clipă prin intermediul televizorului. Să nu lăsăm ca întamplarea asta nefericită să ne schimbe, transformându-ne în fiinţe incapabile să răspunda la chemarea celor dragi şi a prietenilor. Oare cum spunea cântecul?... "We shall Overcome!"... Aşa trebuie sa fie, vom birui! Dar ne mai trebuie o picătură de răbdare.
         Concursul de Bandă Desenată din anul acesta se amână pentru la toamnă. Nu, nu este o corijenţă, pur şi simplu încercăm să ne ferim de colţii ascuţiţi ai "Coroanei cu Viruşi"! Ca să nu pierdem de tot contactul cu lumea Benzii Desenate, am scos de la arhivă câteva planşe imaginate de alţi copii, pentru Concursurile desfăşurate în anii anteriori. Deocamdată, ne vom reîntâlni aici şi vom încerca să descoperim împreună câteva "mistere" pe care Banda Desenată încă le mai generează...

 

Cercul de banda desenata se adreseaza copiilor pasionati de povestirile in imagini.

O bandă desenată reprezintă un mijloc de comunicare pe cale grafică, alcătuit cu ajutorul imaginilor și, adeseori, al cuvintelor, în scopul de a ilustra o poveste, povestire sau istorioară.

O ilustrație de bandă desenată nu va avea aspectul unui instantaneu ori stop-cadru, ci va sugera mai multe momente de timp. După gradul de complexitate, aplicațiile în acest sens pornesc de la notarea în dreptul ilustrației a mai multe replici și merg până la imitarea apariției unei siluete a unui personaj, a unei părți a corpului sau a unui obiect de mai multe ori pe o aceeași imagine, cu scopul de a sugera o mișcare rapidă.

Vă așteptăm cu drag la cercul nostru să descoperim mai multe lucruri ineteresante.

 

Galerie foto

 

Contact

 

Prof. Sorin Anghel,

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

www.sorin-ivas-anghel.ro

http://sorin-anghel.blogspot.fr/