Palatul National al Copiilor

.

Despre noi

 

  Prof. Camelia Munteanu    

 Pianul, alături de clape, este instrumentul a cărui studiere poate fi începută de elevi încă din clasa I, sau chiar mai devreme. Dată fiind vârsta mica a elevului, studiul pianului îndeplineşte cel puţin două funcţii:

 • · cunoaşterea instrumentului, ca mijloc al educaţiei muzicale şi ulterior, auxiliar al studierii muzicii, în ipoteza că elevul va opta pentru alt instrument sau o alta specialitate muzicală;
 • · studierea instrumentului, în scopul orientării elevului spre desăvârşirea sa ca pianist.
         Intrucât la vâsta la care copiii vin la Palatul Naţional al Copiilor nu se poate face o prognoză certă asupra dinamicii dezvoltării ulterioare, am prevăzut un program minimal în ipoteza primei direcţionări în evoluţia elevului, şi un program maximal pentru elevii a căror dotare muzical-pianistică le dă posibilitatea să-şi însuşească cunoştinţele la cel mai înalt nivel.
         Obiectivele Clasei de Pian se referă la problemele fundamentale, indispensabile însuşirii cunoştinţelor teoretice muzicale, şi în special, formării deprinderilor pianistice.
         Evident,în paralel cu pianul, se vor preda şi noţiuni de teorie muzicală, solfegiu şi uneori dictat, ca discipline separate, dar ponderea cea mai mare o vor avea obiectivele din categoria celor psihomotorii, accentul fiind pus pe formarea posturii pianistice, chinestezia digitaţiei şi formarea deprinderilor de corelare a mişcărilor mâinilor şi degetelor, conform cerinţelor pe care le reclamă execuţia fiecărei piese muzicale.
         In funcţie de necesităţile fiecărui elev în parte, se va alege tehnologia didactică, avându-se grija să se selecţioneze mijloacele şi metodele cele mai adecvate situaţiei ivite şi evoluţiei fiecărui elev.
         Obiectivele stabilite la clasa vor fi urmărite în permanenţă, evaluându-se randamentul elevului prin probe practice, iar în funcţie de problematica ivită, se va stabili metodologia rezolvării lor. Repertoriul va fi insoţit în procesul de predare de mijloacele de învăţământ necesare (discuri, casete, casete video, etc.), necesare de pildă, exemplificării unei anumite interpretări.
         Organizarea şi realizarea Concursului Naţional Marele Premiu şi participarea ca şi până acum la diverse competiţii interne şi internaţionale, fac de asemenea parte din activitatea clasei de pian care, de la înfiinţare, se mândreşte cu foarte multe diplome obţinute de elevii acestui cerc. 

Galerie foto

  

Orar


Luni                    10.00 - 11.00, 13.00 - 15.00

Marți                   12.00 - 15.00

Miercuri                       -

Joi                       12.00 - 16.00

Vineri                  12.00 - 15.00

Sâmbata                       -

Duminica                      -

Contact

Tel. interior 162, Sala 170

 

Profesor Camelia Munteanu M.Sc.Ed. tel.0723.347.567

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

 

Comentarii   

0 #6 Lehaci Diana 15-03-2018 20:17
Buna seara.
Ma intereseaza daca lucrati si la nivel de incepator, cu copil de 7 ani.
Si eventual, testarea acestuia.
Eu sunt afona si nu-mi dau seama daca e talentat.
E singurul instrument care il atrage si isi misca degetele, cand aude pianul.
Multumesc
Citat
0 #5 VIRBAN Florentina 11-07-2017 17:13
Buna ziua , as dori sa imi înscriu băiețelul la clasa de pian. Cum se procedează ? Va mulțumesc .
Citat
-2 #4 Victor 26-09-2014 09:18
Dl. Ionita Ion, pentru inscrierea nepotzilor cititzi la rubrica "Inscrieri".
Citat
+1 #3 Victor 26-09-2014 08:26
Se da un test, care include 2 partzi: ritm si ureche muzicala, adica sa reproduca cateva ritmuri batute de profesor si sa reproduca una sau cateva masuri muzicale, dupa pian. La scolile de muzica, testul se organizeaza in luna iunie. Primul venit, primul servit. Toamna, deja clasa de pian este completa. Daca mai apare cate un geniu muzical, ca nepoata mea de 7 ani, s-ar putea sa-i faca loc in clasa, cu greu, datorita parintzilor inconstientzi ... :P
Citat
-3 #2 Ionita Ion 08-06-2014 09:49
Doresc sa-mi inscriu nepotii (gemeni, 4,5 ani) la cursul de pian. Cum sa procedez? Astept informatii.
Toate cele bune
Citat
0 #1 Ionita Ion 08-06-2014 09:47
Doresc sa-mi inscriu nepotii (gemeni, 4,5 ani) la acest cerc
Cum sa procedez?
Astept informatii.
Toate cele bune
Citat