.

Despre noi

 

http://www.allegretto.ro/

     Grupul vocal ALLEGRETTO, înfiinţat în anul 1974 de către prof. Adriana Codreanu, în cadrul Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti, cuprinde copii cu vârste între 6 şi 14 ani.

Formaţia ALLEGRETTO a efectuat 55 de turnee internaţionale şi a participat la peste 50 de Concursuri şi Festivaluri unde a cucerit 47 de Mari Premii, Medalia de Aur, Marele premiu de interpretare, Locul I şi numeroase titluri de LAUREAT. Au avut onoarea de a-i avea ca spectatori pe mari personalităţi ale lumii ca Papa Ioan Paul al II lea, Laura Bush, preşedintele Poloniei, Italiei, regii Iordaniei, Marocului, Belgiei şi Olandei şi alţii. Pe tot parcursul activităţii artistice, copiii Corului ALLEGRETTO au susţinut peste 800 de Spectacole şi Concerte - din care mai mult de 500 - peste hotare. Au concertat pe scene de renume ca Opera Naţională din Atena - Grecia, Scena Teatrului Tognolo - Veneţia şi Bari - Italia, Studiourile de TV BBC din Anglia, Maroc, Iordania, Rusia, Rep. Moldova, Mongolia, Opera Naţională din Varşovia, Nancy - Franţa, Istanbul - Izmir şi Antalya - Turcia, Macedonia, Opera din Odessa - Ucraina, au cântat în nenumărate şcoli şi grădiniţe pentru copii şi au organizat spectacole în spitale şi aziluri de bătrâni - pentru colectare de fonduri şi acţiuni de binefacere. 
       In prezent, formaţia are peste 84 de cântece în repertoriu şi peste 70 de cântece imprimate la faza de masterizare - pregătite pentru spectacole ocazionate de diverse manifestări la care sunt invitaţi să-şi susţină recitalul în aprox. 16 limbi străine - engleza, franceza, spaniola, rusa, germana, araba, maghiara, suedeza, ebraica, poloneza, italiana, japoneza, letona, greaca, rromanes. 
       Formaţia a colaborat cu Societăţile de televiziune din Bucureşti - TVR, PRO TV, Antena 1, Prima TV, TELE 7 abc, cât şi cu Societăţi de televiziune străine ca : BBC - Anglia, Televiziunea Nat. Marocana, TV Nat. Elena, TV Nat. Jordaniana, TV Chişinău - Rep. Moldova, TV Macedonia, TV - Nat. Serbia, TV Ostankino - Rusia, TV 1 - Franta, RAI UNO - Italia, TV Nat. Letona, TV Nat. Mongola, ZDF - Germania, TV Nat. Mexicana, TV Nat. Poloneza. Grupul ALLEGRETTO este singurul grup muzical de copii din România ce a cântat împreună cu Mariana Nicolesco, Michael Jackson, Richard Clayderman, Toto Cutugno, Nicola di Bari, Rita Pavone, Natalia Oreiro şi cu toţi marii artişti români, în concerte oficiale în ţară şi la emisiuni speciale televizate. În luna noiembrie 2002, Corul Allegretto a susţinut un Recital de Gala la Palatul Cotroceni, unde a avut onoarea de a fi audiat de Doamna LAURA BUSH şi echipa sa - cu ocazia vizitei oficiale a lui George W. Bush la Bucureşti şi unde copiii români s - au bucurat de un binemeritat succes.

In 23.05.2001 - formaţia Allegretto s-a ors de la Festivalul Internaţional de muzica uşoară Saules Zakis 2001 - ce s-a desfăşurat la Riga - Letonia, unde copiii români au reprezentat cu succes România în competiţia cu celelalte 7 ţări participante - cucerind Premiul pentru cea mai bună prezenţă muzicală. 

In perioada 1 - 10 august 2001, Allegretto a participat ca OFFICIAL GUEST la Festivalul International Il Tralcio doro ( Iedera de aur ) - Bari - Italia . Ca şi în 1999 - soliştii formaţiei Allegretto au cucerit, în 2001, Marele Premiu de Interpretare - Alina Dincă, iar Ana Baniciu a primit Premiul special al juriului. Totodată, Formaţia ALLEGRETTO a primit Premiul de EXCELENTA pentru activitatea sa şi pentru că a dezvoltat şi creează în continuare relaţii culturale între copiii români şi italieni. 

Corul Allegretto a participat la SPECTACOLUL DE GALA LA ZDF BERLIN - in cadrul duplexului ZDF - TVR - deplasare organizata de Dl. Primar Traian Basescu , Primaria Mun. Bucuresti si ziarul Evenimentul Zilei pentru colectarea de jucarii pentru copiii romani pe care le-au donat in cadrul SPECTACOLULUI DE GALA de la SALA PALATULUI = COMPLETAREA DUPLEXULUI = 15 - 18 decembrie 2001. În perioada 19.12.2001 - 05.01.2002 corul de copii Allegretto a efectuat un turneu artistic in SUA - Chicago, Illinois unde au sustinut 11 Concerte de Gala pentru Comunitatea romana , la invitatia Misiunii Greco - Catolice Sfintii Petru si Pavel din Chicago. Între 17 - 28 aprilie 2002, corul Allegretto a reprezentat România la Festivalul Mondial al Copiilor de la Antalya - Turcia unde au participat peste 32 de tari si de unde s-a întors cu Premiul pentru cea mai buna formaţie prezentata în Festival si cu cel mai bun repertoriu. Formaţia Allegretto a participat la Festivalul Internaţional al Copiilor ce s-a desfasurat la BARI - ITALIA, în perioada 29 iulie - 09 august 2002, unde copiii au fost INVITATI DE ONOARE pentru a reprezenta România si unde au cucerit pentru a II a oara Premiul de Excelenta. Totodată, activitatea grupului Allegretto este manifesta si in lucrul cu solistii formatiei ce au cucerit peste 80 de Premii la diverse festivaluri si concursuri nationale si internationale. 

Corul de copii ALLEGRETTO a participat la Festivalul International al Muzicii pentru Copii LITTLE STARS - de la Skt. Petersburg - Federatia Rusa ce s-a desfasurat între 16 - 25 feb.2003 de unde s-a intors cu titlul de LAUREAT al Festivalului. 
       Totodata, cu aceasta ocazie, la invitatia Ambasadei Romanieiei la Moscova, pentru dezvoltarea relatiilor culturale dintre Romania si Federatia Rusa, formatia Allegretto a sustinut un Concert de Gala la care au participat personalitati culturale , politice din Federatia Rusa si ambasadori acreditati la Moscova. In perioada 12.07 - 20.07.2003, Delegatia Romaniei - formata din Corul Allegretto a participat la Festivalul International al Muzicii si Dansului pentru Copii de la Istanbul - Turcia - unde a sustinut doua Concerte de Gala si un Concert de Binefacere pentru reconstructia Scolii daramate la cutremurul din aprilie - din orasul Bingol - Turcia si unde au murit peste 70 de copii .

In luna iulie a anului 2003, formatia a participat pentru prima data la Festivalul International de Canto de la Braila si a cantat alaturi de mari cantareti de opera in opera BOEMA de Puccini sub indrumarea marii soprane Mariana Nicolesco si sub Patronajul Presedintelui Romei Domnul Ion Iliescu. 

In toamna, la 5 Sept. 2003 Corul de copii ALLEGRETTO a participat la GRAN GALA UNESCO - organizata si condusa de celebra soprana Mariana Nicolesco si patronata de Presedintii Italiei si Romaniei si unde s-a bucurat de un rasunator succes. 
       La inceputul lunii decembrie, Corul de copii ALLEGRETTO si indrumatorii sai au primit PREMIUL PENTRU PREZENTAREA IMAGINII ROMANIEI IN LUME - ca Ambasadori ai Culturii Romane - premiu decernat de catre Societatea Romana de Televiziune - Canalul TVR International - este unica formatie compusa din copii ce au primit acest valoros premiu alaturi de nume ca Lucian Pintilie, Ivan Patzaichin, ambasadori si alte personalitati. 
       La 23 decembrie Allegretto a sustinut la Palatul Cotroceni - in prezenta Presedintelui Romaniei Domnul Ion Iliescu - un Recital de Colinde cu un repertoriu deosebit - preclasic si clasic, cat si Colinde traditionale in diverse limbi - norvegiana, engleza, franceza si italiana. In ianuarie 2004, formatia Allegretto a fost din nou prezenta pe scena Teatrului din Palatul Cotroceni pentru duplexul de Televiziune BUCURESTI - TEL AVIV - unde - in prezenta Presedintelui Romaniei au cantat pentru spectatorii romani si israelieni cantece traditionale. In luna aprilie 2004, in perioada 5 - 16 apr. Corul de copii Allegretto a participat in Mexic la a IV a editie a Festivalului Mondial al Corurilor AMERICA CANTAT ce s-a desfasurat la Ciudad de Mexico si de unde s-au intors cu titlul de LAUREAT al Festivalului si unde au avut un rasunator success - atestat de presa mexicana. In data de 11 aprilie, copiii delegatiei au fost oaspetii Corpului diplomatic al Ambasadei Romaniei in Mexic unde au sarbatorit Pastele. La invitatia si nominalizarea Ambasadei Romaniei la Varsovia, in perioada 16.06 - 24.06. 2004, formatia muzicala Allegretto a sustinut o serie de concerte prin cateva orase din sudul Poloniei in cadrul Festivalului International "Galitia" - Festival patronat de Presedintele Poloniei. Totodata, copiii romani au vizitat muzeul Holocaustului de la Aushwitz - Birkenau si au sustinut un Concert de Gala la Ambasada Romaniei de la Varsovia - unde au avut onoarea sa aibe ca auditoriu reprezentanti ai Corpului Diplomatic strain acreditat si numerosi oameni de afaceri invitati de Excelenta Sa Doamna Ambasador Ireny Comaroschi. Intre 18 - 22.07.2004 Corul de copii Allegretto a sustinut un CONCERT DE GALA la Sediul Organizatiei Natiunilor Unite de la New York - USA - cu ocazia preluarii de catre Romana a Presedintiei Consiliului de Securitate. Delegatia romana a fost condusa de Dl. Prim Ministru Adrian Nastase. In perioada 25.07 - 9.08. 2004 Allegretto a fost invitat in calitate de INVITAT OFICIAL la Festivalul International Muzical pentru Copii IL TRALCIO D?ORO de la Mariotto - Bari, Italia, si de unde s - a intors cu 4 premii din 6 acordate - inclusiv MARELE PREMIU si PREMIUL DE EXCELENTA pentru grup. 

Pe 17 decembrie 2004 Allegretto a sarbatorit 30 de ani de la infiintare printr-un Concert de Gala preluat de Soc. Nat. de Televiziune si prezentat pe posturile nationale si TVR International, Concert urmat de o Receptie la Centrul National Militar - unde au participat personalitati ale muzicii si al invatamantului romanesc. In anul 2005 corul de copii Allegretto a initiat si realizat o serie de concerte - scoala pentru prescolari si copii din cursul primar in cadrul programului educativ - Start in viata - si totodata a participat la realizarea unor emisiuni de televiziune pentru copii. 

In perioada 29 mai - 4 iunie 2005 , ALLEGRETTO a participat la Manifestarile prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei din cadrul Expozitiei Mondiale de la Aichi - Japonia unde a sustinut 4 Concerte de GALA in prezenta Presedintelui Romaniei Dl. Traian Basescu. In prezent, Corul de copii Allegretto pregateste editarea volumului II al Compact - discului "Allegretto in jurul lumii" . 

       Formatia ALLEGRETTO este pregatita si condusa de :

·         · Prof. ADRIANA CODREANU si GHERASIM RADU CHIRITA.

·         · Prof. Adriana CODREANU - dirijor, absolventa a Universitatii Nationale de Muzica "Ciprian Porumbescu" .Profesor titular gradul I, compozitor - autor a numeroase Culegeri de cantece pentru copii.Director coordonator al Festivalului International pentru Copii PRIETENIE FARA FRONTIERE.

Membra in cadrul a numeroase jurii internationale ale concursurilor pentru copii si tineret. Profesoara de pian recunoscuta pe plan national si international - colaboratoare la peste 650 de emisiuni de Radio si TV.

·         · Gherasim Radu CHIRITA - maestru de sunet - cu pregatire in emisiuni de Radio si Televiziune, orchestrator si ilustrator muzical, cu o bogata experienta in management.

 

Orar

Luni                        -

Marți            18.00 - 21.00

Miercuri                -

Joi                14.00 - 17.00

Vineri           18.00 - 21.00

Sâmbata       10.00 - 14.00

Duminica                -


Galerie foto

Contact

Tel interior 171, Sala 108

www.allegretto.ro


Comentarii   

0 #10 Eric Matson 03-07-2021 15:06
lWill you have any concerts or performances open to the public in July in Romania? We are coming from USA and would love to see you! We saw you years ago in New York!
Citat
0 #9 nicoleta bogdan 08-06-2021 18:01
Bună ziua, am un băiețel în vârstă de 6 ani și 9 luni căruia
ii place să cănte, este ușor emotiv dar cred că asta se poate corecta...
Îl pot înscrie la dvs? vă mulțumesc foarte mult
Citat
0 #8 Ioana 12-08-2019 15:05
Ziua buna,
Am 2 fetite dintre care una de la 2 ani si jumatate face pian si profesoara spune ca are voce buna. Acum are aproape 4 ani. Cum putem sa ne inscriem la cursul dumneavoastra?n e-ar placea foarte mult. Felicitari pentru tot efortul si rezultatele pe masura!
Citat
-1 #7 SIMONA POPESCU 12-03-2019 12:01
Buna ziua,

Am o fetita de 3 ani jumate careria ii place sa cante. Canta de pe la 2 ani si culmea e ca inca de pe atunci urmarea bine linia melodica. M-a innebunit si pe mine si pe doamnele de la cresa! Cred ca in curand va fi timpul sa ne apucam de "treburi serioase". Poate, daca o obositi dumneavoastra, mai tace pe acasa. :D Care este procedura pentru inscrierea in grupul dvs. ?
Citat
-1 #6 Duma Paul Alex. 19-12-2018 13:25
Sincere felicitari pentru frumoasele realizari!
Mult succes in continuare!
Sarbatori fericite tinerei generatii.....
Cu remarcabilele premii si prestatii!
Citat
-1 #5 Arina anton 13-01-2018 15:05
Buna ziua
Am o fetita de aproape 4 ani si as vrea sa o inscriu l dva
Cum procedam?:)
Citat
+1 #4 Dincă Daniel 13-09-2017 18:54
Buna ziua. Am o fetita de3 ani căreia îi place să cânte și să danseze. As dori sa știu cum de procedează pentru intrarea în grupul dvs. Mulțumesc anticipat!
Citat
0 #3 Victoria 19-06-2017 10:46
Buna ziua. ..am o nepotica de 5 ani.si doresc sa o inscriu in grupul dvs...imi pute ti spune care sunt conditiile...? Astept raspuns...va multumesc
Citat
0 #2 Ionescu Magdalena 24-11-2015 10:11
Buna ziua va scriu in numele fetitei mele are 9 ani si jumatate si i-si doreste sa cante vreau sa stiu daca are marea sansa sa faca si ea parte di ngrupul Allegretto.Ea a mai cochetat cu actoria tot la Palatul Copiilor.Va multumesc!
Citat
-1 #1 Monica 11-10-2015 11:21
Buna ziua
Am un baietel de 4 ani il mai pot inscrie la cursul dvs
Multumesc
Citat