Despre noi

www.yp3a.com

  • In perioada crizei Coronavirus, la clubul de Radiocomunicatii de la Palatul National al Copiilor facem pe skype intreceri online de RUFZ si Morse Runner

 

 

 

Cercul de Radiocomunicatii este cercul la care copii de toate varstele se pot initia in tainele comunicatiilor radio pentru amatori, pot invata telegrafie, pot deveni ei insisi radioamatori. Radioamatorismul este un sport in care oameni de toate varstele, din toate colturile lumii, comunica vorbind la microfon, in telegrafie folosind codul Morse sau in moduri digitale prin care se pot transmite si imagini. Cercul nostru, care foloseste indicativul YO3KPA, are o vechime de peste 50 de ani. In decursul existentei sale, aici s-au pregatit sute de copii care astazi sunt specialisti in electronica sau comunicatii radio. O mare parte dintre ei se afla imprastiati in toata lumea si ne reprezinta cu cinste. Rezultatele foarte bune obtinute de-a lungul timpului in concursuri interne si internationale ne-au facut cunoscuti in toata lumea. La concursurile romanesti am castigat aproape in fiecare an cel putin unul din cele doua campionate nationale si 5 ani la rand Campionatul International al Romaniei. La acestea se adauga zeci de locuri 1 si 2 la diverse concursuri interne. In ceea ce priveste concursurile internationale, rezultatele obtinute sunt spectaculoase: locul 1 la Campionatul International al Italiei, locul 1 la Campionatul International al Germaniei, locul 1 la IOTA (Islands on the Air) – organizat de Marea Britanie, locurile 2,3,4 si 6 in lume la CQWPX, CQWW (World Wide) si ARRL, concursuri organizate de SUA,la care participa mii de concurenti din toata lumea.

In anul precedent, multi copii cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani au inceput sa invete alfabetul morse,15 dintre ei,cei mai pasionati si bine pregatiti au obtinut licenta in urma unui examen sustinut la Inspectoratul National pentru Radiocomunicatii. In acest fel au dreptul sa foloseasca statii de emisie-receptie in unde scurte si ultrascurte. Tot in cadrul cercului, copiii primesc notiuni elementare de electronica si realizeaza montaje electronice simple.

In cadrul cercului, se pregatesc si pentru o alta specialitate ce tine de radiocomunicatii : Radiogoniometria (RGO). Radiogoniometria consta in gasirea de catre copii a unor emitatoare de putere mica ascunse in padure. Pentru aceasta, ei folosesc receptoare cu antene directive. RGO este, de fapt, un sport tehnico-aplicativ in catre copiii trebuie sa dovedeasca istetime, viteza si rezistenta fizica. Exista campionate nationale si internationale de RGO la care Romania participa si este f. bine apreciata.

Galerie foto

 

Contact

0722.1722.94    DINCA DANIEL FLORIN

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Comentarii   

+2 #3 Dinca Daniel Florin 08-09-2017 11:33
de la 6 ani
Citat
-1 #2 DUCU Oana 31-08-2017 21:26
Și eu sunt interesată de același lucru. De la ce vârstă acceptați copii?
Citat
+1 #1 NEAGU 21-07-2017 13:53
De la ce varsta acceptatii copii?
Citat