Despre noi

Cercul se adresează copiilor între 10/18ani.

Trupa de teatru Act'Anima este modalitatea excelentă de a descoperi minunata lume a Artei Teatrale! Scopul principal al cercului este acela de a pregăti tineri interpreți INCREZĂTORI și cu abilitățile necesare de a crea spectacole de teatru veridice! Pentru a cunoaște mai bine activitatea noastră, vizitați pagina de facebook "Cercul de teatru Act'Anima"

Scurtă descriere:

Arta Teatrală, cu toate ramurile sale: actorie, regie, păpuşi şi marionete este cea mai complexă dintre arte. Din toate timpurile oamenii au avut nevoie de teatru, unul din cei mai importanţi dramaturgi ai lumii, englezul William Shakespeare spunea ”Intreaga lume e o scenă şi toţi oameni-s actori” astfel punând în evidenţă legătura extrem de strânsă între teatru şi viaţă. 

Cercul de  Act`Anima face parte din secţia Cultural Artistic a Palatului Naţional al Copiilor, domeniul de activitate -Artele Spectacolului şi se adresează elevilor cu abilități artistice cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani. Participarea la cerc este posibilă in urma unei PRESELECȚII!!

Scopul principal al acestui cerc este dezvoltarea creativităţii prin tehnici teatrale, practic acest cerc urmăreşte iniţierea elevilor în Arta Actorului şi încea a Regiei şi vizează îmbunătăţirea tuturor mijloacelor de expresie.

In cadrul acestui cerc elevii vor fi cei care vor crea  momente de teatru şi  tot ei vor fi şi cei care le vor juca. Obiectivele acestui cerc ţin cont de particularităţile vârstei şi de programa şcolara aflată în vigoare.

Pentru iniţierea în Arta Actorului principalele instrumente sunt jocurile teatrale şi improvizaţia, dacă sunt aplicate corect acestea generează uşurinţă, amuzament şi rezultate deosebite. Jocurile deschid nu doar universul activităţii teatrale de toate tipurile, ci deschid universul extrem de variat al realităţilor interumane, oferind şansa de a pătrunde în substraturile acestora şi dezvoltând dorinţa omului de a se comporta în diferite moduri. Jocul este apreciat şi iubit de copiii de toate vârstele şi reprezintă o metodă de învăţare total diferită de tehnicile rigide de predare-învăţare.

Prin joc elevii îşi exprimă emoţiile, cunoştiinţele, satisfăcându-şi astfel dorinţele şi eliberându-se de blocaje. Diversitatea exerciţiilor şi a jocurilor de improvizaţie oferă posibilitatea exersării gândirii, imaginaţiei, memoriei, intuiţiei, concentrării, comunicării, lucrului în echipă, experimentării, autoevaluării; toate acestea contribuind la dezinhibare şi spontaneitate ceea ce face posibilă continuarea procesului de iniţiere în Arta Teatrală într-un mod constructiv.

Introducerea în Arta Regiei, se va realiza atunci când elevii au acumulat elementele de bază din Arta Actorului, fără de care acest lucru nu este posibil.   

Regia în teatru reprezintă punctul de vedere pe care o persoană îl adoptă cu privire la o poveste, un text, o întâmplare, regia inseamnă viziunea unei persoane asupra unei succesiuni de întâmplări.

In cadrul cercului vom studia diferite texte din literatura dramatică universală, românească sau chiar scrise in cadrul unor exerciţii de scriere creativă de către elevi. Vom studia personajul ca element central al scenei, schiţe de caracter, scene de relaţie, situaţia teatrală, teme principale şi secundare, caracterizarea personajelor prin acţiuni, conceptul regizoral şi realizarea unui scenariu, pronind de la simplu la complex.

Elevii vor lucra în cadrul exerciţilor de creaţie regizorală respectând metoda stanislavskiană ‘’eu în situaţia dată’’ şi magicul ‘’dacă’’ în acest fel ei se vor implica real în situaţie, cu întreaga capacitate mentală de judecată, de procesare, de imaginare cu aportul intuitiv şi implicarea emoţională adecvată. Elevii sunt grupați pe diferite nivele: ÎNCEPATORI, AVANSATI ȘI PERFORMANȚĂ, grupele de avansați și performanță susțin spectacole și scenete pentru public!  Deși este un cerc nou, elevii au participat la festivaluri de teatru naționale unde au fost apreciați și premiați!

Cercul de teatru Act'Anima este in primul rând un laborator de creaţie şi de experimentare care respectă principiul socratic: “Cunoaşte-te pe tine însuţi”

Obiective principale:   

1 - dezvoltarea abilităţilor expresive şi creative

2 - formarea şi dezvoltarea competenţelor de comunicare, dezvoltarea limbajului şi  a gândirii critice

3 - dezvoltarea competenţelor prosociale

Galerie foto

poza5.jpgpoza1.jpgpoza2.jpgpoza3.jpg

 

 

 

Contact

Profesor: Mihaela Ioana Năstase.

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.