Stimaţi participanţi la Concursul National de Interpretare Instrumentală Marele Premiu – Ediţia a XXIV-a, 2019 – Sectiunea PIAN

Tinând cont de numarul extrem de mare de elevi participanţi la concursul din ediţiile 2017, 2018 – peste 500 elevi - şi mai ales de fondurile extrem de reduse alocate de MEN pentru organizarea acestui concurs va facem cunoscut faptul ca vom limita inscrierile la această secţiune la un număr de maxim 500 de elevi, până la data prevăzută în regulament (31 mai 2019).

Din nefericire, la aceasta editie, sponsorii care asigurau plata juriilor si a organizatorilor nu mai finanteaza absolut deloc nici un demers pentru buna desfasurare a concursului, astfel ca, nu se vor mai suplimenta locurile la sectiunea de pian

 Spectacolul de gala si premierea vor avea loc astazi 14 iunie orele 18.00, Sala Mare, PNC

Regulament general

MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII

PALATUL NATIONAL AL COPIILOR

B-dul Tineretului nr. 8-10, sect. 4; Bucuresti

Tel. 021 330.08.38; fax 021 330.73.82.

 

MARELE PREMIU

CONCURSUL NATIONAL

de

INTERPRETARE INSTRUMENTALA

- editia a- XXIV -a,  2019

REGULAMENT

            In perioada iunie 2019 va avea loc la Palatul National al Copiilor, secţiunea instrumentală a Concursului ''Marele Premiu'' la urmatoarele instrumente: vioara, pian, corzi grave (violă, violoncel, chitară, harpă, etc.), instrumente de suflat (flaut, oboi, clarinet, trompetă, etc.), percuție, clape electronice și formații camerale (de la duet, trio, până la orchestră de cameră).

 

            CONDITII DE INSCRIERE :

-          sunt admiși elevi ai școlilor și liceelor de muzica, clasele I – VIII (pe grupe de clase) ;

-          sunt admiși elevi care studiază in particular (asociaţii şi şcoli / cluburi private de muzică) care vor fi jurizati la nivelul scolilor de muzica;

-          sunt admiși elevi ai cluburilor si palatelor (pe grupe de ani de studiu)

Nu se admit în concurs preşcolari inclusiv clasa 0;

Concursul National Marele Premiu se va desfășura în doua etape :

 1. Faza zonală – între 11 feb. – 20 mai. 2019 se vor desfașura la nivel local preselecțiile pe categorii de instrumente și vârste, iar rezultatele finale vor fi comunicate organizatorilor electronic, până la data de 31 mai 2019 împreună cu fișele de înscriere la etapa finală, având semnătura profesorului si tabelul nominal cu toti elevii selectaţi ai scolilor de muzică sau asociaţilor private, purtând ştampila şi semnătura directorului unităţii de învăţământ.
 2. 2.      Etapa finală națională - se va desfășuraîn perioada 10 -14 iunie 2019 la sediul Palatului Național al Copiilor –București.
 3. 3.      Gala Concursului se va susține la Sala Mare a PNC în data de 14 iunie 2019  ora 18;

Deplasarea, cazarea și masa concurenților participanți la etapă finală nu intră în atribuţiile organizatorilor.

 

CONDIŢII  DE  PARTICIPARE

Concursul  pentru elevii şcolilor de muzică (licee de muzică) va cuprinde categoriile de clase I – VIII pentru vioară şi pian.

Concursul pentru violoncel, violă şi chitară va avea categorii în funcţie de anii de studiu: cl. III-IV, cl.V-VI, cl. VII-VIII.

Concursul pentru instrumente de suflat (flaut, oboi, clarinet, trompeta) / percuţie va avea doua categorii - cl. V -VI ; VII – VIII.

Concurenţii, elevi ai cluburilor, palatelor copiilor şi asociaţiilor/ cluburilor private de muzică vor participa pe două categorii de pregătire, vârsta maximă fiind 19 ani (cl.XII):

 • I. 1-2 ani de studiu
 • II. peste 3 ani de studiu

La această secţiune va fi şi o secţiune de concurs pentru clape electronice .

La secţiunea muzică de cameră se pot prezenta formaţii camerale (duet, trio, cvartet, etc, și orchestre), la care pot participa elevi între 8 şi 19 ani. Pian la 4 mâini  se va desfășura la comisia de PIAN.  

Pentru elevii şcolilor de muzică programul va cuprinde 2 lucrări diferite ca stil, gen şi mişcare din programa şcolară obligatorie  atât la instrument individual cât şi la secţiunea muzică de cameră.

NU SE ADMIT STUDIILE 

Durata va fi de până la: 5 minute (cl.I-II), 7 min.(cl.III-VI), 10 min. (cl.VII-VIII).

Pentru elevii cluburilor si palatelor programul va cuprinde 2 lucrări din repertoriul universal şi românesc (max. 10 min.).

Repertoriul de concurs va fi interpretat integral din memorie (cu excepţia muzicii camerale alcărei program de maxim 10 minute va cuprinde două piese din repertoriul clasic şi modern, românesc sau universal).

Pentru toate categoriile se vor acorda PREMII si menţiuni.

Se acordă Marele Premiu şi de asemenea câte un trofeu la fiecare secţiune de instrumente (muzică de cameră, vioară, pian – cluburi şi palate, pian – şcoli de muzică, asociaţii/cluburi private de muzică, corzi grave, suflători şi percuţie, clape electronice).

Copiii din cluburi şi Palate, precum şi cei din şcolile sau asociaţiile private se vor înscrie la Palatul Naţional al Copiilor on line, completând şi trimiţând fişa de inscriere (care se poate procura de pe siteul palatului) şi un tabel nominal cu numele copiilor selectaţi, tabel semnat de directorul şcolii şi având ştampila unitaţii de învăţământ.

Fişele de înscriere Fisa de inscriere - MP 2019.pdfFisa de inscriere - MP 2019.doc vor cuprinde următoarele date:

 • Numele şi prenumele
 • Data naşterii
 • Instrumentul
 • Profesorul
 • Categoria – clasa.
 • Repertoriul (piesele din concurs)
 • Durata 

OBLIGATORIU fişele de concurs vor trebui să fie semnate de către profesorul de specialitate !      

Nu se admit contestatii.

Corepetitorul (dacă este cazul) va fi asigurat de participanţi.

JURIUL

            Va fi format din 3 profesori de specialitate/categorie, propuşi de şcolile de muzică şi acceptaţi de organizatori pentru fiecare secţiune instrumentală;

Decizia juriului este definitivă. Evaluarea candidaţilor va viza fidelitatea faţă de textul muzical, realizarea tehnică, artistică şi interpretarea personală.

Juriul poate înterupe un concurent dacă prestaţia lui este sub nivel, daca depăşeşte timpul regulamentar sau timpul alocat programării concurenţilor.

CONCURENTII CARE NU SE VOR REGĂSI ÎN TABELELE TRANSMISE DE DIRECTORII ŞCOLILOR DE MUZICĂ NU VOR FI ADMIŞI IN CONCURS !

Preşedintele concursului va fi directorul Palatului Naţional al Copiilor.

Preşedinte onorific al concursului va fi directorul Centrului de Proiecte Educative pentru Copii şi Tineret al PMB.

Coordonator de concurs pentru şcoli de muzică va fi doamna prof.Florescu Daniela (şcoala de muzică nr. 5)

Organizatorii concursului sunt numiţi prin decizie de către directorul Palatului Naţional al Copiilor.

             Pentru relaţii:

Telefon: 021. 330.08.38, Fax: 021. 330.73.82.

 

Comitetul de organizare:        Coman Stelian          - pentru palate și cluburi

                                                 Nicolae Zarioiu   - suflatori percutie

                                               Florescu Daniela        - școli de muzică

                                               Dumitriu Gabriela    – pian

                                                Parvu Oana               -  muzica de camera

Coordonatori de proiect: dir. Adj. prof. dr. Elena Nicolai, prof. Pârvu Oana și prof. Gabriela Dumitriu

 

Director,

prof. Radu Anghel Vasilescu

Regulament Pian

            

Stimaţi participanţi va informam ca inscrierile la Concursul National de Interpretare Instrumentală Marele Premiu – Ediţia a XXIV-a, 2019 – Sectiunea PIAN s-au incheiat astazi 16.05.2019, intrucat numarul maxim de concurenti a fost depasit!

 

Comitetul de organizare al concursului

           

REGULAMENT

Secțiunea PIAN

CONCURSUL NATIONAL de MUZICĂ DE CAMERĂ

și INSTRUMENTALĂ -  “MARELE PREMIU”

- editia a- XXIV -a,  2019

 

 

CONDITII DE INSCRIERE:

 • sunt admisi elevi ai scolilor si liceelor de muzica , clasele I – VIII  (pe grupe de clase);
 • sunt admisi elevi ai palatelor si cluburilor , scoli populare de arta si elevi care studiaza in sistem privat (pe grupe de ani de studii); jurizarea acestora se va face la nivelul scolilor de muzica.

Nu sunt admisi in concurs prescolarii, inclusiv clasa zero!

 

Concursul National  ,,MARELE PREMIU”se va desfasura in trei etape:

1.Faza zonala – (11 febr. – 20 mai 2019 ) se va desfasura la nivel  local iar preselectia  si fisele de inscriere la faza finala vor fi comunicate  organizatorilor pe suport electronic, cu tabel nominal si semnatura si stampila directorului de unitate de invatamant pana la data de 31 mai 2019.

2.Faza finala nationala –  se va desfasura la sediul Palatului National al Copiilor (PNC)– Bucuresti in perioada 10-14 iunie 2019.

Regulamentul concursului va fi comunicat de catre organizatori inspectoratelor scolare judetene si inspectoratelor de sectoare ale Mun. Bucuresti  ;

3. Gala Concursului va avea loc vineri, 14 iunie 2019, orele18,  la Sala Mare a P.N.C.

CONDITII DE PARTICIPARE:

 • concursul pentru elevii scolilor si liceelor de muzica va cuprinde categoriile de clase I – VIII;
 • concurentii care provin de la palate, cluburi, scoli populare de arta si cei din cluburile /asociatiile private de muzica, vor participa in concurs pe doua categorii de pregatire:
  • categoria I – 1-2 ani de studiu;
  • categoria II – peste 3 ani de studiu.
  • varsta maxima de participare pentru elevii care provin de la palate, cluburi, scoli populare de arta si cei din si cei din cluburile /asociatiile private de muzica este de 19 ani (clasa a XII-a);
 • programul elevilor scolilor si liceelor de muzica va cuprinde 2 (doua) lucrari diferite ca epoca, stil si miscare, din programa scolara obligatorie;
 • durata lucrarilor va fi de pana la 5 minute (clasele I si II), 7 minute (clasele III-V)si 10 minute (clasele VI-VIII);
 • lucrarile se vor interpreta din memorie si fara repetitii;
 • programul pentru elevii cluburilor, palatelor, scolilor populare de arta si a celor care studiaza in, cluburile /institutiile private de muzica, va cuprinde 2 (doua) lucrari din repertoriul universal si romanesc, diferite ca epoca, stil si miscare. Ex.:o piesa romaneasca si una clasica; o piesa clasica si una  romantica; o piesa preclasica si una moderna, etc.
 • Scolile si asociatiile private de muzica, vor prezenta , la randul lor, in urma fazei zonale, un tabel nominal cu elevii selectionati, cu semnatura directorului si stampila institutiei!
 • nu sunt admise studiile (cu exceptia pieselor op.100 de Burgmuller); prelucrarile, /reductiile  dupa lucrari simfonice, orchestrale;
 • durata lucrarilor este aceeasi cu cea impusa pentru concurentii proveniti de la scolile si liceele de muzica;
 • tinuta elevilor in concurs este obligatorie!
 • pentru elevii concurenti la pian la 4 maini , conditiile de participare, repertoriul si durata lucrarilor sunt  aceleasi ca pentru solisti; este permisa executarea lucrarilor adaptate sau prelucrate provenite din repertoriul muzical universal  cat si interpretarea acestora cu partituri ;

Juriul:

 • va fi format din 3 membri, profesori de specialitate , acceptati de organizatori;
 • evaluarea concurentilor va viza fidelitatea fata de textul muzical, realizarea tehnica,artistica si interpretarea personala;
 • orice modificare a repertoriului  fata de cel inscris in fisa de concurs, atrage dupa sine descalificarea concurentului!
 • juriul poate intrerupe un concurent in cazul in care prestatia lui este sub nivel, depaseste durata regulamentara sau daca timpul alocat programarii concurentilor este depasit din cauza numarului mare de elevi inscrisi);
 • decizia juriului este definitiva  si nu se admit contestatiile ;

Dispozitii  finale:

 • pentru toate categoriile / ani de studiu, se vor acorda – premii (I , II , III) si mentiuni ; dupa caz, se pot acorda si premii speciale;
 • se acorda un trofeu la fiecare sectiune ( pian – scoli si licee de muzica si palate, cluburi, scoli populare de arta si particulari );

FISELE DE INSCRIERE se vor transmite tot in format electronic si vor cuprinde in mod  obligatoriu:                          

             -  numele si prenumele concurentului;

               -   data nasterii;

               -  instrumentul;

               -  numele profesorului;

               -  scoala/liceul, clubul ;

               -  categoria – clasa  sau an de studiu (pentru elevii care studiaza pianul in palate, cluburi, asociatii private) ;

               - date de contact;

               - repertoriul si  durata pentru fiecare din cele doua lucrari;                      

Semnatura profesorului, alturi de semnatura directorului  si stampila unitatii scolare pe fisa de concurs  este obligatorie!

Concurentii care nu se vor regasi pe tabelele transmise de directorii de scoli, palate, cluburi/asociatii private de muzica, nu vor fi admisi in concurs!

Rugam profesorii coordonatori ai elevilor selectionati pentru etapa finala a concursului, sa studieze regulamentul!

Fisa de inscriere va putea fi procurata de pe site-ul Palatului National al Copiilor impreuna cu prezentul Regulament de concurs.

Preşedintele concursului va fi directorul Palatului Naţional al Copiilor. Preşedinte onorific al concursului va fi directorul Centrului de Proiecte Educative pentru Copii şi Tineret al PMB.

                                                                                                                                                   Organizator,

                                                     prof.  GABRIELA DUMITRIU

Muzica de camera

REGULAMENT

SECTIUNEA MUZICA DE CAMERA 

CONCURSUL NATIONAL de MUZICĂ DE CAMERĂ

 și INSTRUMENTALĂ -  MARELE PREMIU

- editia a- XXIV –a, 2019

 

 

 

 

 

CONDITII DE INSCRIERE:

-          sunt admiși elevi ai școlilor și liceelor de muzica, clasele I – VIII (pe grupe de clase) ;

-          sunt admiși elevi care studiază in particular (vor fi jurizati la nivelul scolilor de muzica);

-          sunt admiși elevi ai cluburilor si palatelor (pe grupe de ani de studiu), care vor participa pe două categorii de pregătire, vârsta maximă fiind 19 ani (cl.XII):

 • I. 1-2 ani de studiu
 • II. peste 3 ani de studiu

 

 • Nu se admit în concurs preşcolari inclusiv clasa 0;

 

Concursul National  ,,MARELE PREMIU” se va desfasura in trei etape:

-          1. Faza zonala – (11 febr. – 20 mai 2019 ) se va desfasura la nivel  local iar preselectia  si fisele de inscriere la faza finala vor fi comunicate  organizatorilor pe suport electronic, cu tabel nominal si semnatura si stampila directorului de unitate de invatamant pana la data de 31 mai 2019.

-          2. Faza finala nationala –  se va desfasura la sediul Palatului National al Copiilor (PNC)– Bucuresti in perioada 10-14 iunie 2019. Regulamentul concursului va fi comunicat de catre organizatori inspectoratelor scolare judetene si inspectoratelor de sectoare ale Mun. Bucuresti  ;

3. Gala Concursului va avea loc la Sala Mare a P.N.C. in data de 14 iunie 2019 ora 18:00

 

CONDIŢII  DE  PARTICIPARE

           

            La secţiunea muzică de cameră se pot prezenta formaţii camerale (duet, trio, cvartet, etc) şi orchestre.

Pentru elevii şcolilor de muzică programul va cuprinde 2 lucrări diferite ca stil, gen şi mişcare din programa şcolară-unde este cazul. NU SUNT ADMISE prelucrarile sau aranjamentele dupa lucrari simfonice.

Durata va fi de până la: 6 minute (cl.I-II), 10 min.(cl.III-VI), 15 min. (cl.VII-VIII).

 

Pentru elevii cluburilor, palatelor si particulari programul va cuprinde 2 lucrări din repertoriul universal şi/sau românesc. SUNT ADMISE prelucrarile sau aranjamentele dupa lucrari simfonice.

Durata va fi de maxim 15 min.

 

Repertoriul de concurs va cuprinde piese din repertoriul clasic şi contemporan, românesc sau universal.

 

Pentru toate subcategoriile (duet, trio, cvartet, etc) secţiunii muzică de cameră - se vor acorda DIPLOME pentru premiul I, II, III, menţiuni şi premii speciale (dupa caz).

Se va acorda trofeul secţiunii - muzică de cameră – pentru repertoriu, realizarea tehnică şi artistică de exceptie, celui mai reprezentativ dintre premiile I.

 

FISA DE INSCRIERE va cuprinde obligatoriu urmatoarele cerinţe:

 • Numele şi prenumele
 • Data naşterii
 • Instrumentul
 • Categoria – clasa/an studiu.
 • Unitatea de învăţământ
 • Profesor (obligatoriu) / profesor acompaniator (unde este cazul)
 • Repertoriul (piesele din concurs)
 • Minutajul

 

Orice modificare a repertoriului fata de cel inscris in fisa de concurs, atrage dupa sine descalificarea concurentului.

 

 

JURIUL :

Va fi format din 3 membri, profesori de specialitate, de la şcolile de muzică si Palate / Cluburi ale Copiilor.

Nu se admit contestatii. Decizia juriului este definitivă. Evaluarea candidaţilor va viza fidelitatea faţă de textul muzical, realizarea tehnică, artistică şi interpretarea personală.

Juriul poate întrerupe un concurent dacă prestaţia lui este sub nivel sau depăşeşte timpul regulamentar.

Preşedintele concursului va fi directorul Palatului Naţional al Copiilor.

Preşedinte onorific al concursului va fi directorul Centrului de Proiecte Educative pentru Copii şi Tineret al PMB.

Organizatorii concursului sunt numiţi prin decizie de către directorul Palatului Naţional al Copiilor.

 

Organizator sectiune – muzică de cameră,

prof. Oana Parvu

Regulament suflatori si percutie

REGULAMENT

– SECTIUNEA intrumente de SUFLAT + PERCUTIE -

CONCURSUL NATIONAL de MUZICĂ DE CAMERĂ

 și INSTRUMENTALĂ -  MARELE PREMIU

- editia a- XXIV -a,  2019

 

 

 

CONDIŢII  DE  PARTICIPARE

 

Concurenţii, elevi ai cluburilor şi palatelor copiilor vor participa pe două categorii de pregătire, vârsta maximă fiind 19 ani (cl.XII):

 • I. 1-2 ani de studiu
 • II. peste 3 ani de studiu

 

Concursul National ,,MARELE PREMIU” se va desfasura in trei etape:

1. Faza zonala – (11 febr. – 20 mai 2019 ) se va desfasura la nivel  local iar preselectia  si fisele de inscriere la faza finala vor fi comunicate  organizatorilor pe suport electronic, cu tabel nominal si semnatura si stampila directorului de unitate de invatamant pana la data de 31 mai 2019.

2. Faza finala nationala –  se va desfasura la sediul Palatului National al Copiilor (PNC)– Bucuresti in perioada 10-14 iunie 2019. Regulamentul concursului va fi comunicat de catre organizatori inspectoratelor scolare judetene si inspectoratelor de sectoare ale Mun. Bucuresti  ;

3. Gala Concursului va avea loc la Sala Mare a P.N.C. in data de 14 iunie 2019 ora 18:00

 

 Cerintele pentru copiii participanti la aceasta categorie sunt urmatoarele :

            La secţiunea instrumente de suflat si percutie se pot prezenta elevii de la instrumentele: flaut, clarinet, trompeta, fagot, etc..

Pentru elevii şcolilor de muzică programul va cuprinde 2 lucrări diferite ca stil, gen şi mişcare, din programa şcolară-unde este cazul. NU SUNT ADMISE prelucrarile sau aranjamentele dupa lucrari simfonice.

Durata va fi de până la: 10 min.(cl.III-VI), 15 min. (cl.VII-VIII).

 

Repertoriul de concurs va cuprinde piese din repertoriul clasic şi contemporan, românesc sau universal.

Repertoriul de concurs va fi interpretat integral din memorie.

Pentru toate categoriile se vor acorda DIPLOME si menţiuni.

 

Copiii din cluburi şi Palate, precum şi cei particulari se vor înscrie la Palatul Naţional al Copiilor, la secretariat, prin depunerea fişei de înscriere (care se poate procura de la secretariat sau de pe site).

Fisele de inscriere vor cuprinde in mod obligatoriu:

 • numele si prenumele concurentului;
 • data nasterii;
 • instrumentul;
 • scoala/liceul ;
 • categoria – clasa /an de studiu ;
 • date de contact;
 • repertoriul si  durata pentru fiecare din cele doua lucrari;
 • numele profesorul ui si semnatura acestuia.

Orice modificare a repertoriului fata de cel inscris in fisa de concurs, atrage dupa sine descalificarea concurentului.

 

Nu se admit contestatii (probele de concurs nu sunt imprimate).

Copiii vor avea asupra lor carnetul de elev.

Corepetitorul (dacă este cazul) va fi asigurat de participanţi.

 

JURIUL

            Va fi format din 3 membri/categorie, profesori de specialitate, propuşi de şcolile de muzică şi acceptaţi de organizatori pentru fiecare secţiune instrumentală;

Decizia juriului este definitivă. Evaluarea candidaţilor va viza fidelitatea faţă de textul muzical, realizarea tehnică, artistică şi interpretarea personală.

Juriul poate înterupe un concurent dacă prestaţia lui este sub nivel sau depăşeşte timpul regulamentar.

Daca un membru al juriului va avea un elev în concurs, NU va nota elevul respectiv.

Preşedintele concursului va fi directorul Palatului Naţional al Copiilor.

Preşedinte onorific al concursului va fi directorul Centrului de Proiecte Educative pentru Copii şi Tineret al PMB.

Organizatorii concursului sunt numiţi prin decizie de către directorul Palatului Naţional al Copiilor.

 

Organizator,

prof. Nicolae Zarioiu

Regulament Corzi grave

REGULAMENT

-        SECTIUNEA  CORZI GRAVE

CONCURSUL NATIONAL de MUZICĂ DE CAMERĂ

și INSTRUMENTALĂ -  “MARELE PREMIU”

-         iunie 2019    -

 

 

CONDITII DE INSCRIERE:

-          sunt admisi elevi ai scolilor si liceelor de muzica (clasele III – VIII) ;

-          sunt admisi elevi ai palatelor si cluburilor , scoli populare de arta si elevi care studiaza in sistem privat (pe grupe de ani de studii); jurizarea acestora se va face la nivelul scolilor de muzica;

 

Concursul National ,,MARELE PREMIU” se va desfasura in trei etape:

-          1. Faza zonala – (11 febr. – 20 mai 2019 ) se va desfasura la nivel  local iar preselectia  si fisele de inscriere la faza finala vor fi comunicate  organizatorilor pe suport electronic, cu tabel nominal si semnatura si stampila directorului de unitate de invatamant pana la data de 31 mai 2019.

-          2. Faza finala nationala –  se va desfasura la sediul Palatului National al Copiilor (PNC)– Bucuresti in perioada 10-14 iunie 2019. Regulamentul concursului va fi comunicat de catre organizatori inspectoratelor scolare judetene si inspectoratelor de sectoare ale Mun. Bucuresti  ;

3. Gala Concursului va avea loc la Sala Mare a P.N.C. in data de 14 iunie 2019 ora 18:00

 

CONDITII DE PARTICIPARE:

-          concursul pentru violoncel, viola si chitara va avea categorii in functie de anii de studiu: cl. III – IV, cl. V – VI, cl. VII – VIII;

-          concurentii  elevi ai cluburilor, palatelor, scolilor populare de arta si cei din sistemul privat, vor participa pe doua categorii de pregatire, varsta maxima fiind 19 ani (clasa a XII-a):

 • I.  1 – 2 ani de studiu;
 • II. peste 3 ani de studiu;

          -   programul elevilor scolilor si liceelor de muzica va cuprinde 2 (doua) lucrari diferite ca epoca, stil si miscare,    din  programa scolara obligatorie;

        -     durata lucrarilor va fi de pana la 5 minute (clasele III si IV), 10 minute (clasele V-VI) si 15 minute (clasele VII-VIII);

         -    lucrarile se vor interpreta din memorie si fara repetitii;

-          programul pentru elevii cluburilor, palatelor, scolilor populare de arta si a celor care studiaza in sistem privat, va cuprinde 2 (doua) lucrari din repertoriul universal si romanesc , diferite ca epoca, stil si miscare;

-          durata lucrarilor este aceeasi cu cea impusa pentru concurentii proveniti de la scolile si liceele de muzica;

-          lucrarile se vor interpreta fara repetitii.

 

 

Juriul:

-          va fi format din 3 membri, profesori de specialitate , acceptati de organizator;

-          evaluarea concurentilor va viza fidelitatea fata de textul muzical, realizarea tehnica, artistica si interpretarea personala;

-          orice modificare a repertoriului  fata de cel inscris in fisa de concurs, atrage dupa sine descalificarea concurentului;

-          juriul poate intrerupe un concurent in cazul in care prestatia lui este sub nivel sau depaseste durata regulamentara;

-          decizia juriului este definitiva  si nu se admit contestatiile.

 

Dispozitii  finale:

-          pentru toate categoriile / ani de studiu, se vor acorda diplome – premiul I , II , III si mentiuni; dupa caz, se pot acorda si premii speciale;

-          se acorda un trofeu la fiecare sectiune ( pian – scoli si licee de muzica si palate, cluburi, scoli populare de arta si particulari );

-          fisele de inscriere vor cuprinde in mod obligatoriu:

 • numele si prenumele concurentului;
 • data nasterii;
 • instrumentul;
 • scoala/liceul ;
 • categoria – clasa /an de studiu ;
 • date de contact;
 • repertoriul si  durata pentru fiecare din cele doua lucrari;
 • numele profesorul ui si semnatura acestuia.

Orice modificare a repertoriului fata de cel inscris in fisa de concurs, atrage dupa sine descalificarea concurentului.

 

-          Fisa de inscriere va putea fi procurata de pe site-ul Palatului National al Copiilor impreuna cu prezentul Regulament de concurs.

Preşedintele concursului va fi directorul Palatului Naţional al Copiilor.

Preşedinte onorific al concursului va fi directorul Centrului de Proiecte Educative pentru Copii şi Tineret al PMB.

Organizatorii concursului sunt numiţi prin decizie de către directorul Palatului Naţional al Copiilor.

 

Coordonator comisie – sectiune Corzi grave

prof. Oana Parvu

Regulament Clape electronice

REGULAMENT

SECTIUNEA CLAPE ELECTRONICE

CONCURSUL NATIONAL de MUZICĂ DE CAMERĂ

 și INSTRUMENTALĂ -  MARELE PREMIU

- editia a- XXIV-a,  2019

 

           

CONDIŢII  DE  PARTICIPARE

 

Concurenţii, elevi ai cluburilor şi palatelor copiilor vor participa pe două categorii de pregătire, vârsta maximă fiind 19 ani (cl.XII):

 • I. 1-2 ani de studiu
 • II. peste 3 ani de studiu

            La această secţiune va fi şi o secţiune de concurs pentru instrumente traditionale .

 

            Cerintele pentru copiii participanti la aceasta categorie sunt urmatoarele :

 

 1. Clape electronice

Juriul va nota executia corecta a melodiei cu mana dreapta, acompaniamentul ritmico-melodic automat adecvat cu mana stanga si programarea instrumentului-acesta fiind un minicomputer la  care este necesara apasarea a  6 taste pentru fiecare piesa muzicala:

 • Style  – alegerea styl-ului corect din 128 de posibilitati;
 • Tone( instrument)- alegerea tonului potrivit din 160 posibile;
 • Acompaniament- fingered- cu 3 degete sau single fingered- cu 1 deget;
 • Syncro start- acompaniamentul mainii stangi porneste automat la atingerea unei clape;
 • Intro – fiecare style are din fabrica o introducere;
 • Ending – fiecare style are si un final;

Pe parcursul piesei poate fi folosit si fill-ul- trecerea la un acompaniament mai amplu sau mai simplu, in functie de gradul de incarcare emotional a piesei (de obicei compozitorii scriu o a doua parte a lucrarii mai dramatic si atunci e necesar un plus de instrumente).

 

 1. Fluier romanesc sau blockflote

In functie de complexitatea piesei si/sau de apartenenta la un spatiu cultural, copiii vor fi sfatuiti de profesor ce instrument sa aleaga: pentru piese populare romanesti fluierul romanesc cu 5 gauri- un instrument mai dificil de manuit, dar mai expresiv (gama are 12 semitonuri-toate executate din doar 5 gauri, prin apasarea lor dupa un algoritm care se invata in 15-20 de lectii); pentru altfel de piese profesorul recomanda blockflote - un instrument de suflat de origine germana la care se poate invata mai repede. Juriul va aprecia atat prestatia artistica a concurentului, cat si alegerea corecta a instrumentului.

 

 1. Mandolina

Un instrument care intra usor-usor in uitare… La mandolina se poate canta si Vivaldi , o  romanta romaneasca sau ruseasca (ea inlocuind aici balalaika) sau o cantoneta italiana (Cum ar fi O, sole mio sau Kalinka fara mandolina?) . Juriul va urmari mana stanga – melodia - executata corect si mana dreapta pentru tremollo-panatie.

 

 1. Acordeonnul

Acest instrument cu’gura mare” este prezent in orchestrele noastre populare dar pentru el s-au scris sute de tangouri din America de Sud pana in Europa interbelica. Specialistii din juriu vor aprecia dexteritatea mainii drepte pe claviatura pentru melodie si basul obligat din stanga pentru acompaniament-formula in triunghi pentru hora sau in patrat pentru sarba si ritmul sincopat pentru tango, rumba, cha-cha…

 

 1. Naiul

Deasemenea prezent in toate orchestrele populare romanesti cu rol melodic, insotind solistul sau avand parti proprii de intrepretat solo. Aici se va urmari ca melodia sa respecte capacitatea respiratorie a interpretului si tehnica de miscare a capului pe tuburi: un incepator nu poate canta melodii lente care necesita o respiratie lunga si salturi mai mari de o 3-ta de aceea juriul va puncta adecvarea melodiei de concurs la posibilitatile tehnice.

 

La aceasta secţiune pot participa elevi între 8 şi 19 ani.

 

 

Pentru elevii cluburilor si palatelor- indiferent de instrumentul la care participa- programul la alegere va cuprinde 2 lucrări din repertoriul universal şi/sau românesc (max. 10 min.).

 

Repertoriul de concurs va fi interpretat integral din memorie.

Pentru toate categoriile se vor acorda DIPLOME si menţiuni.

 

Copiii din cluburi şi Palate, precum şi cei particulari se vor înscrie la Palatul Naţional al Copiilor, la secretariat, prin depunerea fişei de înscriere (care se poate procura de la secretariat sau de pe site).

Fişele de înscriere, îndosariate pe şcoli, vor cuprinde următoarele date:

 • numele si prenumele concurentului;
 • data nasterii;
 • instrumentul;
 • scoala/liceul ;
 • categoria – clasa /an de studiu ;
 • date de contact;
 • repertoriul si  durata pentru fiecare din cele doua lucrari;
 • numele profesorul ui si semnatura acestuia.

Orice modificare a repertoriului fata de cel inscris in fisa de concurs, atrage dupa sine descalificarea concurentului.

 

Nu se admit contestatii (probele de concurs nu sunt imprimate).

Copiii vor avea asupra lor carnetul de elev.

Corepetitorul (dacă este cazul) va fi asigurat de participanţi.

 

JURIUL

            Va fi format din 3 membri/categorie, profesori de specialitate, propuşi de şcolile de muzică şi acceptaţi de organizatori pentru fiecare secţiune instrumentală;

Decizia juriului este definitivă. Evaluarea candidaţilor va viza fidelitatea faţă de textul muzical, realizarea tehnică, artistică şi interpretarea personală.

Juriul poate înterupe un concurent dacă prestaţia lui este sub nivel sau depăşeşte timpul regulamentar.

Daca un membru al juriului va avea un elev în concurs, NU va nota elevul respectiv.

 

Coordonator comisie – sectiune Clape Electronice

prof. Coman Stelian

Regulament Vioara

REGULAMENT

SECTIUNEA VIOARA 

CONCURSUL NATIONAL de MUZICĂ DE CAMERĂ

 și INSTRUMENTALĂ -  MARELE PREMIU

- editia a- XXIV–a, 2019

 

 

 

 

CONDITII DE INSCRIERE:

 

-          sunt admiși elevi ai școlilor și liceelor de muzica, clasele I – VIII (pe grupe de clase) ;

-          sunt admiși elevi care studiază in particular (vor fi jurizati la nivelul scolilor de muzica);

-          sunt admiși elevi ai cluburilor si palatelor (pe grupe de ani de studiu), care vor participa pe două categorii de pregătire, vârsta maximă fiind 19 ani (cl.XII):

 • I. 1-2 ani de studiu
 • II. peste 3 ani de studiu

 

 • Nu se admit în concurs preşcolari inclusiv clasa 0;

 

Concursul National  ,,MARELE PREMIU” se va desfasura in trei etape:

1. Faza zonala – (11 febr. – 20 mai 2019 ) se va desfasura la nivel  local iar preselectia  si fisele de inscriere la faza finala vor fi comunicate  organizatorilor pe suport electronic, cu tabel nominal si semnatura si stampila directorului de unitate de invatamant pana la data de 31 mai 2019

2.Faza finala nationala –  se va desfasura la sediul Palatului National al Copiilor(PNC)– Bucuresti in perioada 10-14 iunie 2019. Regulamentul concursului va fi comunicat de catre organizatori inspectoratelor scolare judetene si inspectoratelor de sectoare ale Mun. Bucuresti  ;

3. Gala Concursului va avea loc la Sala Mare a P.N.C. in data de 14 iunie 2019 ora 18:00

 

CONDIŢII  DE  PARTICIPARE

           

            Pentru elevii şcolilor/liceelor de muzică programul va cuprinde 2 lucrări diferite ca stil, gen şi mişcare din programa şcolară din repertoriul clasic şi contemporan, românesc sau universal.

NU SUNT ADMISE prelucrarile sau aranjamentele dupa lucrari clasice.

Durata va fi de până la: 6 minute (cl.I-II), 10 min.(cl.III-VI), 15 min. (cl.VII-VIII).

 

Pentru elevii cluburilor, palatelor şi particulari programul va cuprinde 2 lucrări diferite ca stil, gen şi mişcare din repertoriul clasic şi contemporan, universal şi/sau românesc.

SUNT ADMISE prelucrarile sau aranjamentele dupa lucrari clasice.

Durata va fi de până la: 6 minute (cl.I-II), 10 min.(cl.III-VI), 15 min. (cl.VII-VIII).

 

Dispozitii  finale:

-          pentru toate categoriile / ani de studiu, se vor acorda diplome – premiul I , II , III si mentiuni; dupa caz, se pot acorda si premii speciale;

-          se acorda un trofeu la fiecare sectiune ( vioară – scoli si licee de muzica si  vioară - palate, cluburi, si particulari) –  pentru repertoriu, realizarea tehnică şi artistică de exceptie, a celui mai reprezentativ dintre premiile I.

 

FISA DE INSCRIERE va cuprinde obligatoriu urmatoarele cerinţe:

 • Numele şi prenumele concurentului
 • Data naşterii
 • Unitatea de învăţământ
 • Categoria – clasa/an studiu.
 • Instrumentul
 • Profesor (obligatoriu) / profesor acompaniator (unde este cazul)
 • Repertoriul (piesele din concurs)
 • Minutajul

Orice modificare a repertoriului fata de cel inscris in fisa de concurs, atrage dupa sine descalificarea concurentului.

 

 

JURIUL :

Va fi format din 3 membri, profesori de specialitate, de la şcolile de muzică si Palate / Cluburi ale Copiilor.

Nu se admit contestatii. Decizia juriului este definitivă. Evaluarea candidaţilor va viza fidelitatea faţă de textul muzical, realizarea tehnică, artistică şi interpretarea personală.

Juriul poate întrerupe un concurent dacă prestaţia lui este sub nivel sau depăşeşte timpul regulamentar.

 

Preşedintele concursului va fi directorul Palatului Naţional al Copiilor.

Preşedinte onorific al concursului va fi directorul Centrului de Proiecte Educative pentru Copii şi Tineret al PMB.

Organizatorii concursului sunt numiţi prin decizie de către directorul Palatului Naţional al Copiilor.

 

 

 

Organizator sectiune – vioră,

prof. Oana Parvu

Comentarii   

0 #12 Florian Coman 27-06-2019 12:21
Buna ziua,
Va rugam frumos sa postati si ziua de miercuri 12 iunie, sectiunea pian.
Multumesc!
Cu stima,
Florian Coman
Citat
0 #11 Mariana Grigore 16-06-2019 15:13
Bună ziua! Vă rog să puneți și filmarea de la chitară,de luni dimineata,an 1 de studiu. Vă mulțumesc!
Citat
0 #10 Ana O. 14-06-2019 18:03
Bună ziua!
Există cumva filmări din cadrul concursului de joi de la secțiunea pian? Dacă există, ați putea să le postați?
Vă mulțumesc frumos!
Cu respect,
Ana Obadă!
Citat
-1 #9 Valentina 14-06-2019 15:11
Maine abia este 15 iunie.Deci premiile cand se vor decerna?
Citat
0 #8 Valentina 14-06-2019 15:10
Maine este abia 15 iunie. Deci premierea cand este?
Citat
-1 #7 Valentina 14-06-2019 15:02
Maine este 15 iunie. Deci, premierea este azi sau maine?
Citat
0 #6 Ana Obadă 14-06-2019 14:43
Bună ziua! Există cumva filmări din cadrul concursului de joi de la secțiunea pian? Dacă există, aþi putea să le posedați?
Vă mulțumesc frumos!
Cu respect,
Ana Obadă!
Citat
+5 #5 violeta 13-06-2019 23:11
Buna ziua,

Premiile la clasa a 7 la vioara nu apar. Puteti remedia problema ??????? Multumesc anticipat.
Citat
+2 #4 Alexandra 13-06-2019 16:37
Buna ziua,
Cand se afișează rezultatele de la vioară?
Mulțumesc frumos!
Citat
-5 #3 Toma Angela 12-06-2019 13:53
Buna ziua,

Ar fi bine si corect, ca pe viitor intrarea in concurs sa nu fie neparat in ordine alfabetica, sa fie aleator sau in ordine inversa de la Z la A...de ce nu?! Este foarte greu pentru un copil de la finele alfabetului sa astepte atat de mult de fiecare data.
Multumesc!
Cu stima si respect,
Angela Ioana Toma
Citat