Despre noi

Noi, corul de copii Carmina Minora, ne desfăşurăm activitatea în cadrul Palatului Naţional al Copiilor începând din anul 1985, încă de la înfiinţarea acestei instituţii.

Fondatorul grupului este profesorul Constantin Popescu, alături de care ne-am bucurat de foarte multe succese, atât în ţară cât şi în străinătate (Ungaria, Iugoslavia, Bulgaria, Rusia).

Din anul 2007, am cunoscut un nou profesor dedicat muzicii, Ştefania Elena Istrate, care s-a dovedit a fi o iubitoare de copii, cu mult tact şi profesionalism, ceea ce ne-a determinat să ne ataşăm reciproc în mod deosebit.

Pe parcursul anilor petrecuţi alături de noua profesoară, am avut o activitate intensă, reuşind ca în fiecare an să surprindem auditoriul printr-un  repertoriu bogat şi variat, corespunzător vârstei şi pregătirii noastre, alcătuit din piese muzicale bazate pe diferite tematici muzicale, cum ar fi: gospel, Disney, Michael Jackson, anii `60 – `80, Africa, folk, cântece de sezon, 8 martie, colinde (tradiţionale româneşti şi repertoriu universal).

Formaţia noastră corală este alcătuită din copii cu vârste între 5 – 14 ani, cu deschidere spre muzică. Ansamblul este împărţit pe grupe (începători, avansaţi, performanţă, solişti), pe care doamna profesoară Ştefania Elena Istrate le pregăteşte cu căldură, stabilindu-şi obiective precise, atinse prin utilizarea diversă a strategiilor didactice.

Evaluarea noastră este realizată în mod continuu, prin jocuri de rol, observaţie permanentă, recunoaşteri de audiţii, prestaţii în spectacole şi competiţii. Este urmărită cu atenţie evoluţia, atât a ansamblului, cât şi a individului.

Astfel, ne putem mândri cu faptul că dovedim o foarte bună pregătire în ceea ce priveşte tehnica vocală, dobândind pe parcursul anilor şi o serie de abilităţi (comunicare excelentă, integrare în echipă, creativitate, disciplină, solidaritate, atenţie distributivă, putere deosebită de concentrare, dorinţă de perfecţionare), ce ne ajută şi în celelalte activităţi pe care le întreprindem.

Dacă doriţi să vă înscrieţi prichindeii pentru a frecventa cursurile cercului nostru vă aşteptăm la Palatul Naţional al Copiilor în perioada 15 – 30 septembrie, pentru a vă prezenta oferta noastră educaţională în detaliu.

Pentru a înţelege mai bine istoricul formaţiei noastre, trebuie să menţionăm faptul că iniţial a fost fondată pentru a ne pregăti sârguincios, cu scopul de a adera la corul Carmina Tenera, alcătuit din copii ce aparţin unei categorii mai mari de vârstă (14 – 18 ani).

Ulterior, după preluarea corului de către doamna profesoară, am devenit un grup închegat, stabil, astfel căpătând o anumită individualitate.  Un aspect cu care ne mândrim este faptul că, începând cu anul 2008, prestaţiile noastre în spectacolele şi activităţile pe care le-am desfăşurat sunt live, şi asta nu pentru că ne considerăm perfecţi, ci pentru că tindem spre perfecţiune, iar în acest sens, avem nevoie să ştim întotdeauna unde ne situăm.

Astfel, activitatea noastră este foarte vastă, desfăşurată într-un timp scurt:

participare la spectacolele organizate în Palatul Naţional al Copiilor, alături de celelalte cercuri din secţia artistică;

spectacole organizate la final de an, ce au un conţinut bogat şi variat, cu o tematică diferită în fiecare an;

workshop muzical realizat de către secţia artistică a Palatului Naţional al Copiilor, având ca invitat special grupul Oscar Williams Jr. and The Perfected Praise;

colaborări cu diverse grădiniţe de stat şi particulare, în vederea   realizării unor diferite proiecte muzicale;

parteneriat artistic cu Şcoala nr. 30 “Grigore Ghica Voievod”;

invitaţi speciali la un eveniment de caritate organizat cu prilejul Sărbătorilor de Crăciun şi susţinut la Cinematograful Scala;

colaborare cu Fundaţia “Concordia”;

proiect muzical în colaborare cu compozitoarea Marlene Magdiş, ce a constat în realizarea piesei “Ghetuţa”, special compusă cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun;

susţinerea acestei piese la emisiunea Matinal, la postul TVR 1, în data de 24 decembrie 2011;

invitaţi să performăm la numeroase petreceri private şi oficiale  (botezuri, aniversări, expoziţii de arta plastică, reprezentaţii de Craciun).

 

Galerie foto

 

 

Orar

Luni                      -

Marți          15.00 - 20.00

Miercuri    15.00 - 20.00

Joi                       -

Vineri        17.00 - 20.00

Sâmbata   12.00 - 17.00

Duminica -

Cotactwww.carminaminora.ro

Tel. int. 168, Sala 23

Prof. Istrate Stefania

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.