• Proiectul "Basmul romanesc" dedicat copiilor romani din diaspora- vezi aici.
  • Programa limbi straine - educatie nonformala vezi aici.

 

In perioada 27-30 Mai 2013, o echipa de copii si cadre didactice din Palatul National al Copiilor a lucrat pentru realizarea proiectului "Basm romanesc" .

Pentru a marca Ziua Internationala a Copiilor, Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru romanii de pretutindeni, in parteneriat cu Palatul National al Copiilor si cu Editura CD Press Bucuresti, va lansa acest proiect dedicat copiilor romani din diaspora. 

Pe parcursul unui an, elevii romani de pretutindeni vor concepe împreună un basm. Prima parte a poveştii va fi scrisă de elevii din cadrul Palatului Copiilor din Bucureşti. Apoi basmul va fi transmis, pe rând, elevilor români din afara graniţelor, care vor scrie continuarea basmului aşa cum vor crede de cuviinţă. Astfel, basmul va face înconjurul lumii primind contribuţia copiilor români de pretutindeni. Forma finală a poveştii va fi publicată într-o carte, alături de alte două basme româneşti, “Făt Frumos din lacrimă”, de Mihai Eminescu şi “Harap Alb, de Ion Creangă. Pe 1 iunie 2014 va avea loc ceremonia de lansare a cărţii la Palatul Copiilor, eveniment la care vor fi prezenţi reprezentanţi ai fiecărei şcoli participante la proiect.

Echipa de proiect din PNC a fost formata din Alina Donescu, Ioan Constantin , prof. Sorin Anghel si prof. Cristina Vasiliu.

Lansarea oficială a proiectului „Basm Românesc” a avut loc vineri, 31 mai 2013, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Palatul Copiilor din Bucureşti începând cu orele 14:00 şi a cuprins prezentarea proiectului şi o video-conferinţă la care au participat reprezentanţii celor trei parteneri ai proiectului, dar şi reprezentanţi ai  elevilor români şi ai profesorilor de limbă română din Italia şi Spania.