Despre noi

 

 

Cercul de cultura si civilizatie franceza - engleza din Palatul National al Copiilor este frecventat de copii in varsta de 6 pana la 18 ani. Multi vin incepand de la varsta de gradinita si continua pana ajung liceeni; ei sunt mari iubitori ai limbii franceze si engleze, iar activitatea cercului imbina o munca placuta, creativa, libera de orice constrangeri scolare (fiind o activitate de timp liber) cu utilul (obiectivul principal al activitatii cercului fiind dezvoltarea deprinderilor de vorbire, intelegere, folosirea corecta a limbii franceze - engleze ca instrument de comunicare). Aceasta se realizeaza printr-o serie de activitati specifice, adecvate diverselor categorii de varsta, cum ar fi:

- jocul muzical, cantece, poezii ( pentru dezvoltarea vocabularului, specific varstelor mici);

-invatarea cu ajutorul casetelor audio si video cu lectii, filme, jocuri etc;

- concursuri de limba, scenete, scurt teatru pentru tineret;

- actiuni festive, pe scena Palatului National al Copiilor dedicate unor evenimente intemationale ca: Ziua GNU, Ziua Intemationala a Copilului, Ziua UNICEF, etc;

- formarea unor grupuri de protocol pentru primirea unor delegatii straine.

Copiii mai mici sunt initiati in tainele limbilor straine si achizitioneaza aici primeIe noutati de vocabular si pronuntie.

Copiii mai mari sunt fie dintre cei care, nestudiind limba straina respectiva la scoala, o invata acum, ori dintre cei care vor sa se perfectioneze, sa cunoasca alte lucruri despre cultura si civilizatia tarii respective.

Spectacolele pe care Ie prezentam in limbile franceza si engleza incununeaza eforturile dintr-un trimestru, respectiv dintr­-un an.

Intotdeauna excursiile, taberele la care am participat au fost prilej pentru a demonstra si celorlalti ca avem copii deosebiti de talentati si seriosi, care frecventeaza cercul din placere si din dorinta de a cunoaste cat mai multe.

Anul acesta vom reinnoda corespondenta pe INTERNET cu copii din Europa in cadrul "Programului Socrates" .

De mai bine de 6 ani copiii cercului participa la Concursuri Nationale si Intemationale de Scrabble in limbile franceza si engleza, organizate de 4 - 5 ori pe an, calificandu-se la Campionatele Mondiale.

De la inceputul anului scolar, incepand eu inserierile din septembrie am participat la urmatoarele activitati.

- Spectacole de Craciun si la sfarsit de an cu elevii cercului.

- Fac parte dintr-un grup de 5 scoli din tari (coordonator scoala din Polonia) la care fac un proiect pe temea "Traditii din orasul nostru", urmat de un schimb de experienta.

- Participare la programul pentru Educatie si Sanatate.

- "Europa in Scoala" - faza nationala.

- Mobilizare pentru vizionarea spectacolelor de teatru in lb.

franceza pe perioada "Zilelor teatrului francofon" . - Participarea la "Ziua Europeana a primaverii"

- Editare revista cercului "Jumal de primavara" in limbile franceza si engleza.

- Participare la lectiile deschise tinute de colegi.

- Participarea la Concursul "Gangur francofon"

 

Galerie foto

 

Contact